Washoku - Umění tradiční japonské kuchyně


Hirohiko Shoda

i Připravujeme

Nahlédněte do tajů japonské kuchyně

Tahle kniha není jen obyčejná kuchařka – i když zde samozřejmě najdete desítky skvělých receptů. Je i drobnou exkurzí do tajemství japonského životního stylu a filosofie japonské kuchyně. Termínem washoku se totiž označuje jak japonská strava, tak celá japonská kultura stravování, včetně sociálních a duchovních aspektů spojených s uměním servírování, konceptem respektu k jídlu, společenskosti a pohostinnosti a s pravidly týkajícími se etikety a životního stylu. V širším konceptu washoku jsou zahrnuty také tradiční japonské techniky zpracování, ochrany a propagace surovin z různých regionů Japonska.

Pojďme tedy nahlédnout do jedné z nejstarších a nejsofistikovanějších kulinářských kultur světa, která ctí kvalitu a čerstvost ingrediencí stejně, jako dokonalé řemeslné zpracování nástrojů a nádobí a pochopitelně i dokonale promyšlené postupy přípravy jídla.

Autor knihy je mistr japonské kuchyně, který ovšem dlouhá léta žije v Itálii, kde přednáší na několika špičkových gastronomických akademiích a je hvězdou televizních pořadů věnujících se japonské kuchyni. Pro nás má tento fakt tu výhodu, že autor dokonale zná evropské prostředí, takže v receptech jsou použity takové suroviny, které zde lze snadno opatřit.

Číst více
690 Kč Doporučená cena
Připravujeme