Český barman v Singapuru


Pavel Bušta, Vojtěch Bažant

i Připravujeme

Z Prahy do top barů Asie. Cestopisný rozhovor s náloží zajímavostí o alkoholu.

Z Prahy do top barů Asie. Cestopisný rozhovor s náloží zajímavostí o alkoholu.

Míchal drinky po boku Gordona Ramseyho, načepoval plzeň Chrisi Hemsworthovi, za sedm let v Singapuru obsloužil desetitisíce lidí – od místních po zahraniční byznysmeny, kteří sem jezdí do kasin, kde malé blindy nezřídka začínají na půl milionu dolarů. Vojtěch Bažant ve 25 letech vyrazil do Města lvů, aby se dostal na špičku světové barové scény. Kudy vede cesta od studentské brigády v Praze do nejluxusnějších podniků v Singapuru? Proč tam neexistuje rasismus a odpadky na ulici? Co dělá kvalitní drink a jak se vyznat v pití? To a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru, který vám namíchá neopakovatelný zážitek.

„Brzo zjistíš, že nikomu nevadí, když nemluvíš dokonale. Taky je ti fuk, když cizinec mluví lámanou češtinou a dělá chyby. Hlavní je poznat na vlastní kůži, že můžeš žít někde jinde. Zní to sice banálně, ale pro hodně lidí to je abstraktní představa obestavěná vlastním pohodlím a strachem z neznáma. Jedenácti lidem z deseti bych doporučil, aby na delší čas někam vypadli.“

Číst více
449 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 25.09.2025
Formát 160x230 mm
Jazyk čeština
EAN 9788074484711
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

O autorovi

Pavel Bušta Pavel Bušta

Pavel Bušta


Otec, spisovatel, copywriter, příležitostný recenzent. Narodil se v roce 1991 v Praze. Je autorem dvou povídkových knih, dvou sbírek poezie a fantaskní novely Lobotomík. Za knihu Sigmundovy můry získal nominaci na ocenění Magnesia Litera 2016 v kategorii Próza. Když zrovna nepíše, vyráží na dlouhé pochody, běhá, plave, zajímá se o různé bizarnosti a čte si.

Zobrazit profil autora